Relatietherapie

Relatietherapie relatietherapeut relatieproblemen

Zo ‘n 250 koppels hebben wij inmiddels op weg mogen helpen in hun relatie. Enkele voorbeelden van relatieproblemen waar we vaak mee werken vindt u onderaan de pagina. Ook kunt u meer lezen over relatieproblemen op onze website voor relatietherapie, relatietherapie-breda.nl
Een relatie hebben, is niet altijd gemakkelijk. Soms begrijp je elkaar niet en kom je hier al pratende niet meer aan uit. Je vindt dat je écht gelijk hebt maar je partner vindt dat ook! Misschien kom je niet eens meer aan praten toe en voel je je eenzaam. Vaak worden deze problemen veroorzaakt door onbewuste gedragspatronen of misschien heb je eerder te maken met een concreet probleem wat tussen jullie beiden staat. Relatietherapie kan hierbij oplossingen bieden.

Voor relatietherapie kunt u meestal al binnen enkele weken voor een intake terecht.
Wij werken ook in de avonden.

Naast individuele therapie hebben wij ons gespecialiseerd in relatietherapie. Wij geven deze alleen maar kunnen deze ook samen geven. U kunt hier zelf voor kiezen omdat u dit fijn vindt en soms raden wij het ook aan afhankelijk van de problematiek die er speelt. U kunt hier altijd vrijblijvend over informeren en u door ons laten adviseren.
In relatietherapie doen wij onze uiterste best om u beiden zo goed mogelijk te ondersteunen om weer tot elkaar te komen. Wij kiezen nooit partij en hebben geen oordeel op de problemen die er spelen. Het gaat er tenslotte om dat we een veilige en prettige sfeer creëren waarin u beiden kunt leren om uw problemen op een constructieve manier te bespreken, te komen tot meer verbinding en begrip, oplossingen kunt verzinnen, u zich gehoord en erkend gaat voelen door uw partner, etc.

Duur: Dit is afhankelijk van uw vraag en uw situatie. Doorgaans wordt binnen enkele sessies duidelijk of u samen vooruitgang boekt. Niet elk koppel besluit om samen in een relatie door te gaan. In elk geval wordt het snel duidelijk of relatietherapie nog zin heeft.

Kosten: € 145,- per uur voor twee therapeuten en € 98,- per uur voor één therapeut. Wij worden vergoed door bijna alle zorgverzekeraars voor individuele therapie vanuit het aanvullende pakket en soms ook voor relatietherapie. U kunt per persoon een factuur krijgen en deze bij uw zorgverzekeraar indienen. Vraag de voorwaarden zelf na bij uw verzekering. Zie ook Vergoedingen.

Voorbeelden van relatieproblemen

Wederzijds onbegrip en machteloosheid.

Irritaties, ruzie en boosheid.

Problemen rondom seksualiteit en intimiteit.

Je voelt je eenzaam in de relatie.

De relatie voelt uitgeblust. Je krijgt er geen energie meer van.


Je speelt machtsspelletjes.

Vreemdgaan en ontrouw.

Opvoedingsproblemen.

Communicatieproblemen.

Gemis aan verbinding.